Sigrid Nilsson (1852 - 1936)

Sigrid föddes i Stockholm 1852 och arbetade en tid på Stockholms telegrafverk innan hon fann kärleken i grosshandlare Carl A. Nilsson från Karlshamn. Hon flyttade med honom till den lilla staden i Blekinge där hon engagerade sig inom olika områden i samhällslivet, bland annat var hon med och startade arbetsstugan, där fattiga barn fick chans till glädje och hemtrevnad. 


Inom sällskapet Jultomtarnas styrelse har hon varit en vaken och intresserad medlem. Även inom barnbespisningen har man nyttjat hennes outtröttliga arbetsförmåga och under första världskriget med all dess nöd var hennes engagemang för de fattiga av oskattbart värde. Just under kriget var också hennes arbetsbörda som ordförande för bespisningen extra stor. 

 

Hennes stora kommunala och sociala intresse uppskattades överallt, liksom hennes intelligens och sympatiska personlighet. Känd och uppskattad över hela staden i alla skikt och åldrar och med en stor vänkrets. På sin sjuttioårsdag blev hon vederbörligt hyllad och fick en stor och utförlig artikel i Karlshamns Allehanda om sitt liv på högtidsdagen. 


Källa:

Hyllningsartikel på hennes 70-årsdag, Karlshamns Allehanda (exakt källa kommer)